Idrettssosiologi Idrett og fysisk aktivitet

Idrettssosiologi

Idrett og fysisk aktivitet

Varenr: 0990019114
479,- ink. mva.
479,- eks. mva.
Antall (stk):
-+
KvantumsrabattVolymrabatterMääräalennus
20+ på lager
BeskrivelseTeknisk infoProduktanmeldelserSpørsmål og svar
Beskrivelse

Idrett og fysisk aktivitet spiller en sentral rolle i manges liv. Politisk sett anses det som essensielt for folkehelsen, og den organiserte idretten er en nøkkelinstitusjon innen frivillighetskulturen. En betydelig andel av barn og unge deltar i organisert idrett i løpet av oppveksten, men deltakelsen påvirkes av faktorer som kjønn, alder, etnisitet og funksjonsnivå. Samtidig ser vi en vekst i trenings- og aktivitetsformer utenfor den tradisjonelle organiserte idretten. Toppidretten blir i økende grad et produkt som markedsføres for underholdning og opplevelser.

Denne boken utforsker disse prosessene fra et sosiologisk perspektiv. Hva er idrettens mening? Hvordan er den strukturert? Hva er konsekvensene av profesjonalisering, digitalisering og teknologisering av idretten? Er idretten virkelig for alle, eller forsterker den sosial ulikhet?

Boken er relevant for studenter og lærere innen idrett og samfunn, idrettssosiologi og andre idrettsrelaterte fagområder. Den gir også verdifull innsikt for alle som ønsker en dypere forståelse av den norske idrettsmodellens natur og utvikling, samt de utfordringene idretten står overfor.

 

ISBN: 9788245046083
Utgitt: 2024
Utgave: 1
Sider: 280
Språk: Bokmål
Format: Heftet

 

Forfattere:
Arve Hjelseth er professor i idrettssosiologi ved NTNU i Trondheim. 

Lone Friis Thing er professor i idrettssosiologi og instituttleder ved Institutt for idrett og samfunnsvitenskap, NIH, Oslo. 

Anne Tjønndal er professor i idrettssosiologi ved Nord universitet i Bodø.

 

Bokloven:
Fra 1. januar 2024 trådde Bokloven, Lov 16. juni 2023 nr 64 om omsetning av bøker i kraft. Dette er en lov som alle i Norge som utgir eller selger bøker må forholde seg til.

Formål:
Lovens formål er blant annet å legge til rette for bredde, mangfold og kvalitet i litteraturen som utgis i Norge, og å sikre at alle i landet har god tilgang til denne litteraturen.

Fastpris:
Med den nye loven vil bøker ha fastpris for salg til sluttkunde. Fastprisen gjelder for utgivere og forhandlere i tolv måneder fra utgivelsesdato.

Kvantumsrabatt:
På titler som er berørt av fastpris er det anledning for forhandler eller utgiver å gi kvantumsrabatt til sluttkunde når man bestiller minst 50 eksemplar av samme bok, ved samtidig kjøp og i samme publiseringsformat.

Om du skal bestille 50 eksemplar eller flere av én tittel i samme kjøp og i samme format, der boken er berørt av fastpris, kontakt oss for et tilbud.

Teknisk info


Produktanmeldelser
Spørsmål og svar